Go kaka!
Bakade en slags sockerkaka innan vi fick besök i Fredags. Den var mycket god, så jag säger bara PROVA!
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel
Sätt ugnen på 175 grader.Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten. Blanda samman socker och kanel till fyllningen.Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Dutta till sist över 2 msk smör. Smaskens!
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel
Sätt ugnen på 175 grader.Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten. Blanda samman socker och kanel till fyllningen.Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Dutta till sist över 2 msk smör. Smaskens!
Innan gräddning!
Kommentarer
Trackback